2017

SOUHRN ROKU 2017:

    • Akademie – duben
    • Letní soustředění na Vystrkově – srpen
    • Letní soustředění ve specializované tělocvičně v Kolíně – srpen
    • Krajský přebor – listopad
    • Vánoční závod – prosinec
    • Vánoční hodina – prosinec

Náš oddíl se v současné době skládá ze 17 trenérů a 47 závodnic, které v roce 2017 reprezentovaly Sokol Příbram na patnácti závodech (jednotlivkyň i družstev), odkud přivezly celkem 8 zlatých, 11 stříbrných a 11 bronzových medailí.

Největším úspěchem oddílu je účast na Mistrovství České republiky, kde si příbramské závodnice mohou poměřit svou výkonnost s nejlepšími oddíly.

V loňském roce to vyšlo celkem čtyřikrát:

  • Na MČR v Ostravě (červen) nás reprezentovala tehdy jedenáctiletá Eliška Koldová v kategorii žákyně B.
  • Na podzim se konalo MČR v Litomyšli, kam se vydaly Lucie Chrastinová a Kateřina Sedláčková, závodily v kategorii Juniorky C a Lucka obsadila krásné 5. místo.
  • V Praze na finále závodu ČOS závodily Julie Valíčková, Amálie Koldová, Tereza Klasnová, Kateřina Radová a Lucie Chrastinová.
  • A v prosinci v Brně na Mistrovství ČR, v kategorii II. liga, nás reprezentovalo družstvo ve složení Zuzana Bálková, Eliška Koldová, Tereza Klasnová, Kateřina Radová a Lucie Chrastinová.

V dubnu jsme vystoupili na sokolské akademii věnované 100. narozeninám Anastázie Davidové, děti si nácvik i vystoupení moc užily.

Kondiční letní soustředění se konalo opět v Hotelu Orlík na Vystrkově, tentokrát se ale přidalo i družstvo chlapců, kteří si to, věříme, s námi užili. Počasí nám přálo, a tak jsme plně využili venkovní prostory i bazény. Hlavní téma bylo filmový festival, a tak se při zahájení každý prošel po pověstném červeném koberci.

Koncem srpna jsme opět jeli do specializované gymnastické tělocvičny v Kolíně, kde naše gymnastky mohou vyzkoušet těžší prvky s bezpečnějším dopadem do molitanové jámy.

I naše tělocvična se pomalu ale jistě zlepšuje – máme nové bezpečnější žíněnky kolem kladin (šité na míru), kladinu i koberec na roitrové akrobacii.

V listopadu byl Sokol Příbram pořadatelem závodu krajského přeboru, kde závodilo 5 nejlepších středočeských oddílů – Příbram, Kladno, Kolín, Poděbrady a Říčany.

Prosincový 25. ročník závodu Vánoční dvojboj (kladina, akroba) je nejoblíbenějším závodem sezóny, pozvané oddíly k nám jezdí rády a vždy odjíždí s dobrou náladou, úsměvem na tváři a se slovy, že se těší na příští rok.

Pan trenér Václav Nedvěd oslavil krásné 70. narozeniny, připravily jsme pro něj mimo jiné překvapení v podobě gymnastického vystoupení, kterého se zúčastnily i hodně dávné svěřenkyně. Slzy dojetí byly na místě 🙂

Snažíme se jít s dobou, a tak se náš oddíl a sokol s ním prezentujeme i na sociálních sítích jako je facebook, instagram či youtube, máme již pevnou základnu fanoušků, a pravidelně vkládáme fotky i videa z tréninků a závodů, které mají velkou sledovanost.

Všem našim gymnastkám, trenérům, rodičům a Sokolu tímto moc děkujeme!